Hop til indhold
Stavox

Politi Kursus (Bliv en bedre betjent)


Willy

Recommended Posts

 

20161118143637_1.jpg

Politibetjent Kurset 1-2-3

Nu er det lang tid siden jeg sidst har bidraget med noget positivt her på forummet. Til dels vil jeg rigtig gerne kunne hjælpe jer spillere med at gøre tingene nemmere forståeligt, eller generelt starte en revolution på, hvordan vi kan optimere spille metoderne.

 

Du har måske allerede gennemskuet min hensigt med det her (damn it), men lad os cut the crap, og gå direkte til sagen. Jeg vil forsøge, at skære tingene ud i små punkter, så det føles hurtigere at læse. OG, jeg vil selvfølgelig heller ikke gå i grove detaljer med, hvad det danske politi går og laver, men jeg vil derimod give jer en øjenåbner for, hvad man kan gøre i visse situationer, uden at gå all-in amerikansk cop.
Og samtidig holde dig udenfor problemer, hvad angår strafbarheder i vores serverregler.

-

 

Jeps, du har formået at vinde valget som politibetjent. Du er nu anset som værende en borgerbeskytter - eller det ville du i virkeligheden. I DarkRP er der ikke meget tilovers for dig. Men det laver vi snart om på.

 

Du kan som betjent:

  • Anskaffe en tjenestebil (Blå, Normal, Hvid).
  • Anskaffe en civilbil (Sort, hvid, bordeauxrød og mørkeblå).
  • Bære våben - alt fra pistoler til rifler.
  • Fratage den enkelte borgers frihed (frihedsberøvelse)
    • Frihedsberøvelse er en udvidet magt, som giver betjenten tilladelse til at tage en borger/gangsters frihed. Det vil betyde, at (DarkRP sammenhæng), du har tilladelse til at sætte en mistænkt eller gerningsmand til side, uden at de skal give dig tilladelse - (f.eks ved våbentjek, forhør eller når du arrester nogen.)
      • Forkert udøvelse af frihedsberøvelse - bare fordi du har tilladelse til at fratage en borgers frihed, betyder det ikke du kan rutinetjekke uden tilladelse. Reglerne er blevet ændret således, at, hvis du fx stopper en billist, har du lov til at bede om ID og våbentjekke pågældende, hvis du har en grund til mistanke (fx. ved mangel på licens - ligeledes må du våbentjekke, hvis spilleren har våbenlicens.) Du må ikke gå rundt og våbentjekke og bede om ID på folk, som ikke har gjort noget ulovligt.
         
      • Rigtig udøvelse af frihedsberøvelse - et eksempel på rigtig udøvelse kan være ved en vejblokade, hvor borgeren er oplyst med tavler om zonen, hvori våbentjek kan foretages uden hans tilladelse. I sådanne situationer har du også lov til at tjekke ID på personer der render igennem, hvis der er grund til mistanke + det ovennævnte under Forkert udøvelse af frihedsberøvelse.
         
  • Arrestere en mistænkt eller gerningsmand
  • Stunne med din stungun, hvis han flygter fra dig
  • Anvise med sirene og lyd (igen, at trække en civil/borger til siden, er også ufrivillig autoritær frihedsberøvelse)
  • Afhøre på stedet (ved stop og blokader)
  • [Regelspecificeret] Have dit våben fremme foran andre, uden at borgerne har en grund til at frygte dig. (Dette gælder også tazeren). Bliver du skudt på af en spiller tilfældigt, skal du kalde admin, da de ikke må "føle sig truet af dine våben".
  • Give bøder o.s.v.

 

Der blev du også lidt klogere på, hvad du må som politibetjent. Det er i hvert fald sådan man forestiller sig politiet arbejder, hvis man tegner linjer mellem den rigtige betjent, og betjenten i DarkRP - rollerne er det samme.

 

Det må du IKKE som betjent:

Du er en ordensmagt under den højeste "domstol" (borgmesteren). Det vil sige, at dine gerninger og handlinger skal være lovmæssig i orden.
Eksempler følger:

  • Du må ikke rende ind i en anden borgers hus uden hans direkte tilladelse.
  • Du skal ikke anvende skydevåben (samt affyre skud) medmindre andre borgeres liv (og dit eget) er på spil. En flugtbillist er ikke farlig for dig eller for andre, medmindre han vælger at trække våben og skyde mod dig. Mange betjente på serveren vil alligevel benytte tazeren. Jeg vil dog sige, at hvis en kriminel trækker sine våben på dig, så vil han ikke samarbejde, og så må han betale de efterfølgende konsekvenser. Spil gerne efter "Verbal til Handling" metoden. 
    • Verbal->Handling metoden: Som betjent er det vigtigt, at du vurderer situationen du står i. Hvis du er i undertal (alene), og folk ikke vil lade dig være i en farlig situation, bør du først benytte din mund, (som er verbal-handlingen) til at få dem væk. Følger de ikke op på dine ordre, må du anholde eller give dem bøder, som er handlingen, for at provokere samt forhindre dit arbejde som tjenestemand. [Læs 2.8]
      • Når der ikke er tid til denne metode: Hvis du stopper en bil med anvisning (sirene og lyd), og gerningsmanden hopper ud og tager sit våben frem, er du udsat for en trussel. At true en tjenestemand (betjenten) er en overtrædelse, og du må derfor droppe Verbal, og gå direkte til Handling. Hvilket enten kan være stungun eller aftræk af våben.
        • Tip: Hvis du er i undertal i sådanne situationer, så benyt bilen som dækning og kald på assistance over radioen. Så snart en anden patruljevogn trækker op, kør om på den anden side af de mistænkte, og træd ud og benyt igen bilen som dækning. Du forvirrer og distraherer dem ved, at du skaber to områder hvorpå de skal skyde på. Derefter skal du bare skyde på dem - og vise, at du ikke er dum og faktisk kan finde ud af strategiske beskydnings positioner. 

 

  • Du må ikke våbentjekke folk på gaden uden nogen specifik grund. Dette er strafbart for dig selv, hvis du overtræder reglen. De skal foretage en ulovlig handling før du må tjekke dem fx. kørt for stærkt, skudt, raided, haft printere på ryggen, vist våben osv.
  • Du må ikke stoppe en billist for at køre for hurtigt, hvis du ikke har foretaget en fart måling.
    • Undtagelse: Hvis du uden måling kan se, at billisten udsætter andres førlighed/liv for fare, har du tilladelse til at anvise med sirene og lyd og sætte efter. Sig til dem, at de bliver stoppet for "Hasarderet kørsel der er til fare for forbigående".
       

Hvornår må betjenten afgive skud mod en gerningsmand?

Generelt i DarkRP gør man præcis det som modstanderen gør. Trækker han våbnet, så trækker du dit, og så håber man på, at man har heldet med sig. Men, hvis vi skal gøre det på korrekt vis, så skrev jeg længere oppe, at dine gerninger og handlinger skal være lovmæssig i orden. Skriv det bag øret, at hvis gerningsmanden affyrer skud først, så har du lovmæssig tilladelse og ret til at skyde igen. Ikke fordi du altid skal vente på at han skyder først, da det tit afhænger af situationen, men tænk over dét.

 

Skal du oplyse arrestgrunden når du arresterer en gerningsmand?

Den her er en skrue uden ende. Vi staff får generelt mange RDA-(Random-Arrest) cases, fordi de anholdte ikke blev oplyst med, hvorfor de blev arresteret. Selvfølgelig, kan du altid sige grunden, hvis der er tid, men hvis gerningsmanden f.eks skyder, er der ikke nogen grund til at oplyse ham, så ved han godt selv, hvorfor han blev arresteret. Men altid advar pågældende gerningsmand om, at, hvis han ikke gør, hvad du beder ham om, så falder hammeren, og så arresterer du ham. I stedet for bare at arrestere ham - for så efterlader du en spiller i fortvivlelse og måske generel vrede.

 

Så tænk over dét også. 

 

| 1-2-3 Kurset | Del 1

 

20161118151832_1.jpg

Eftersætte en billist
En størstedel af politiets arbejde består af en masse jagte frem og tilbage på vejene efter vanvidsbillister. Ofte inde på serveren, eftersætter du billister som nægter at holde ind til siden, selvom du anviser (sirene og blink), at du vil have ham ind og holde.

 

Hvad må du i givne situation, og hvad kunne man gøre for at gøre det nemmere for politiet at stoppe billister der ikke vil stoppe?

 

Som betjent på serveren har du følgende redskaber til at stoppe billister:

  • Roadspikes
    Sømmåtte, som punkterer bilens dæk. (Kræver samarbejde af betjentene, men fungerer kommunikationen, så kan man hurtigt få stoppet en bil med sømmåtten.)
     
  • Stop-Bil-Ting [VIP] 
    En slags EMP kanon, som stopper bilen i 10 sekunder.
     
  • Battering Ram
    En kanon der skyder fører og passagerer ud af bilen.

 

Hvad skal der til før at du må eftersætte en billist?

Før du påbegynder en jagt, skal du altid sørge for, at du har en oprigtig grund til at stoppe billisten. Det kunne være, hvis billisten har overtrådt følgende:

  1. Vanvidskørsel - Slingrer i modsat kørebane (forkert retning), drifter i sving m.m.
  2. Påkørsel - Hvis han påkører en bil i høj fart, eller rammer et menneske.
  3. Affyring af skud for derefter at flygte - Hvis han skyder mod dig eller udsætter andre for fare ved at affyre skud. - Generelt er det ulovligt at affyre skud.
  4. For høj fart (skal måles) - Hvis billisten kører over den tilladte fartgrænse (kan variere fra EvoCity til Rockford).
  5. Generel gadeuorden eller uforsvarlig kørsel - Kører billisten usikkert, slingende, påvirket eller udnytter bilens funktion på ulovlig vis, må betjenten gerne sætte efter billisten.

 

Husk, at når du eftersætter en billist, nytter det ikke noget du kun sætter dine blink på. Sirenen er en højlydt anviser for at du vil have ham ind til siden. Du kan ikke beskylde en billist for ikke at holde ind til siden, hvis du ikke har anvist med sirenelyd.

 

[Typiske Situationer] Mange billister, vælger at tage flugten fra dig, når du angiver at du vil have dem ind til siden. Dette er en overtrædelse, hvis du har en oprigtig grund til at stoppe pågældende. Tager billisten chancen, og trykker speederen i bund, går vi fra bøde til direkte arrest på grundlag af regel 2.8 - at forhindre eller provokere politiets arbejde. Du skal dog lige huske på, at i mange tilfælde, kan billisten slippe med en bøde, men en god huskeregel kan være, at hvis du har kunne jagte billisten med anvisning (sirene) i løbet af 1 minut, uden at han giver tydelige tegn på, at han vil stoppe - så må du arrestere ham eller give ham en realistisk bøde for grundlaget: Flygte fra politiet og forhindre dets arbejde.

 

Strafparametrene 

Bøder 
Hvis billisten har lavet simpel overtrædelse (f.eks holdt/parkeret ulovligt, kørt for stærkt og stopper ved din udrykning) - så må pågældende gerne slippe med en realistisk bøde.

  • Tip: Hold C inde -> Højreklik på spilleren du vil give en bøde -> Tryk bøde -> Vælg beløb. Vær realistisk med dine bøder. At flygte fra politiet er ikke altid en arrestering værd, medmindre du har brugt flere minutter på det (5-15 minutter). I stedet, giv pågældende flugtbillist en bøde der kan mærkes på pengepungen (1.000 - 7.000).
     

Arrest
Hvis billisten laver bevidste overtrædelser og virker uhensigtsmæssig, (f.eks skyder, kører fra politiet i længere tid) - kan gerningsmanden arresteres. (Altid vurder situationen).

 

Konfiskering af bil

Mange betjente tror, at når en bil holder forkert i en bås, eller har dækkene oppe på fortovet, så er det en direkte konfiskering. Dog er dette en forkert fremgangsmåde.

Når du ser en bil der tydeligt holder parkeret ulovligt, så søg efter ejeren af bilen. Finder du ham, så kan du give ham en bøde - finder du ham ikke, så søg efter ham via /pm <navn>. Hvis du har gjort disse to ting, uden nogen effekt, så kan du påbegynde konfiskeringen - men hav lidt tålmodighed. 

  • Husk, at dækkene er den nemmeste måde at vurdere en parkeret bil på. Så længe dækkene er inden for båsen og ikke overskrider linjerne, kantstene m.m, så holder den lovligt.
  • Tip: Hold C inde -> Højreklik på bilen du vil konfiskere -> Tryk på 'Ulovlig parkering'.
  • >>Eksempel på parkering<<

 

| Eftersætte 1-2-3 | Del 2

 

Taktiske metoder
Som betjent er det vigtigt, at du kan tænke forud for en situation og handle derpå. Jeg vil her udgive mine egne taktikker, som jeg synes virker bedst, og samtidig vurdere deres effekt. Brug gerne disse taktikker som inspiration til dine egne.

 

Taktikker til flugtbillister:

Meget af tiden som betjent foregår på vejene efter flugtbillister. Det er vigtigt, at du lærer at manøvrere med din bil, og brug gerne meget tid til at øve dig med netop en bestemt bil. Min personlige favorit er Audi Avant, da den kører rimelig stærkt, og skrider ikke i svingende som Audi Q7 eller Bugattien. Noget andet der er værd at huske er, at Audi Avant'en er bedre på EvoCity, og Audi Q7 er bedre på Rockford, da mappet er lidt større, og bilerne hurtigt kan opnå topfart.

  • Tip: LAD NU VÆR med at hoppe ud af bilen før billisten holder helt stille, og skal bruge lidt tid på at bakke ud og komme væk. Chancen for, at du vinder er ikke altid stor, og du ligner en idiot i forsøget. Vent til du har billisten et sted, hvor han har en stor ulempe.

 

Husk, at du skal være tålmodig. Der er ikke noget værre for flugtbillister, end en patruljevogn der bare følger efter, og ikke angriber hele tiden. Udnyt chancerne du får, og vent til du får dem. Lad vær med hele tiden at angribe, men vis, at du er ligeglad med, at du skal jagte billisten i en time. Nedenunder har jeg nogle metoder, som også benyttes af det danske politi, hvis en billist overtræder flere færdselsregler under flugten.
 

  • Pit-Maneuver: Den her kender mange af jer. Den handler om, at svinge ind i billistens bagende/side, så han svinger om og taber fart. Den er meget god, og kan (hvis udført korrekt), forsinke billisten i at manøvrere sin bil. Desværre kan den også være til ulempe for dig, hvis billisten vender 180 grader, og du ikke vender med ham, så kan han hurtigt gasse op, og køre modsat væk fra dig.
    • Effekt: 5/10
       
  • Front bump: Den her er min favorit, da den er pisse irriterende for flugtbillisten. Så snart du ser en billist stikke af, kør op foran ham og huk bremserne i. Hold øje med om han prøver at ændre retning, og drej med, hvis han prøver at manøvrere væk fra dig. Den kræver lidt træning, men bliver den udført rigtigt, så køber du hurtigt 4-10 sekunder, hvor du kan nå at ramme ham ud. Virker bedst i tunneller, og ikke på større åbne områder. Desuden er den ikke brugbar mod lave sportsbiler eller tungere køretøjer.
    • Effekt: 7/10
       
  • "Jeg skal nok vise dig vej"-metoden: Den her er heller ikke svær at udøve, men kan have konsekvenser for jer begge to. Kør op på siden af billisten, og kør ind i hans side. Pres ham ud i rabatten eller ind i genstande (fx træer, tunnelåbninger). Bemærk, at billisten også kan køre modsat dig, og ændre din retning eller bremse, og så kører du ellers bare videre. Den er god, hvis du genvinder afstand, og skal have ham forsinket bare lidt.
    • Effekt: 7/10
       
  • Bagende metoden [Bedst med NOS]: Hvis du gerne vil vise lidt dominans, så benyt NOS og kør op i bagenden af billisten, og bliv ved, indtil han enten drejer, eller (hvis billisten er ny og dårlig) pres ham op i en væg. Undgå at dræbe ham, men vis, at du ikke er villig til at lege kongens efterfølger.
    • Effekt: 7/10

 

Hvad skal jeg sige til folk når jeg giver bøder eller arresterer? (Til de lidt ældre spillere)

Hvis du er en person med bredt ordforråd, udnyt det til en fordel. Jo flere fancy ord du bruger, desto større er chancen for at spilleren overgiver sig, og tager imod bøden. 

 

Når du giver bøder:

  1. Du får en bøde for overtrædelse af færdselslovens afsnit om [Indsæt en troværdig færdselsregel]
    Eksempel: "Du får en bøde for overtrædelse af færdselslovens afsnit om hasarderet kørsel og påkørsel af politibil/personbil."
     
  2. "Du får en bøde for at flygte fra Politiet under tydelig anvisning af sirene og blink."
     
  3. "Du får en bøde for ulovlig fremvisning af våben i offentligheden." + Bed om spillerens ID.
     
  4. "Du får en bøde for at modsætte dig forhør og efterspørgsel på ID."
     
  5. "Du får en bøde for at forhindre og provokere Politiet i dets arbejde."
     
  6. "Du får en bøde for at skyde unødvendigt med eller uden licens."

 

| 1-2-3 Taktiske metoder | Del 3

 

Opdateret 05-06-2017

-

Evt. udvid din forståelse ved at læse politiets regler.

 

Jeg har udelukkende lavet den her lange kedelige post for at kunne hjælpe med RP'en på politiets side. Hvis du har brug for en udvidet forklaring på et eller andet, så spørg mig.

 

Danke sehr Kappa 

Link til kommentar
Del på andre sites

4 minutes ago, CasperDK - Stavox.com said:

Rigtig fin guide, dog lidt for svær i forhold til den aldersgruppe der er på serveren. En del vil slet ikke kunne forstå dette.

 

Regner også med at rette den til de yngre. Men havde brug for en udstart og en skabelon at arbejde efter. ¬¬

Link til kommentar
Del på andre sites

18 hours ago, Willy said:

Du kan som betjent:

  • Anskaffe en civilbil (Sort, hvid, bordeauxrød og sort igen - smart).

 

DEN SIDSTE ER MØRKEBLÅ, IKKE SORT, BRUG DINE ØJNE 

 

18 hours ago, Willy said:

Taze med din tazer hvis han flygter fra dig

 

Altså, stunne med din stungun?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 months later...

Arkiveret

Dette emne er nu arkiveret og er lukket for yderligere svar

×
×
  • Tilføj...

COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK PÅ STAVOX.DK

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privatlivspolitik - Vilkår for brug.